Boktor bestrijden doe je zo
Stel, je hebt net een mooie nieuwe houten vloer neergelegd of je hele tuin omgebouwd en moderne houten tuinmeubels geplaatst. Na verloop van tijd zie je opeens beschadigingen en uitgevreten plekjes: help! Boktorren hebben vernielingen aangericht aan jouw spullen en dit wil je zo snel mogelijk weer mooi krijgen. Maar dit gaat echter niet zo makkelijk: voorkomen is daarom dus beter dan genezen. Met al een aantal tips en trucs kun je alsnog gemakkelijker boktor bestrijden. Benieuwd naar welke dat zijn? In deze blog lichten we ze allemaal toe!
Behandeld hout
Boktorren houden niet van behandeld hout, bijvoorbeeld waar lak of verf op zit. Daarom is het dus verstanding om hout te voorzien van was, beits, lak of verf. Hierdoor zullen ze minder snel in het hout gaan zitten. Echter, deze toevoegingen geven natuurlijk geen garantie dat de boktorren er helemaal niet op af komen. Na verloop gaat het spul er ook af, waardoor het alsnog makkelijk is voor de boktorren om tot het hout door te dringen. Houd het daarom dus ook goed bij om de kans op boktorren klein te houden.
Aandachtig luisteren
Terwijl boktorren aan jouw houtmeubel aan het knagen zijn, maken ze allerlei geluidjes. Je kunt ze dus werkelijk horen! Doe hier dan dus ook je voordeel mee. Hoor je op een mooie, rustig en geruisloze zomeravond ineens een onherkenbaar en gek geluid? Dan kan het zo maar een boktor zijn! Ze zijn niet heel erg groot, dus goed kijken is ook nog eens vereist.
Preventieve middelen
Natuurlijk bestaan er ook nog altijd allerlei middelen om dit type ongedierte tegen te houden. Om boktorren tegen te gaan, bestaan er verschillende bestrijdingsmiddelen. Kijk op https://www.bestrijdingsdienst.nl/ om de juiste te vinden. Als eerste dien je het spul op het hout te smeren. Laat het vervolgens een paar dagen intrekken, zodat boktorren en larven die er wel al waren ingekomen, doodgaan. Daarna kun je het hout voorzien van bijvoorbeeld verf of lak.