Baby op komst? Denk ook aan boxkleden! 

Het is heerlijk om met de voorbereidingen bezig te zijn voor de komst van je baby! De meeste aanstaande ouders denken daarbij aan een kinderwagen, Maxi-Cosi en een wiegje, maar hebben jullie ook al gedacht aan boxkleden? Dit is ook onmisbaar in je baby uitrusting. Het is een veelzijdig item, waar je baby veel plezier van zal hebben. Het is voor je kindje heerlijk om op een lekker zachte ondergrond te liggen en te spelen! Lees hier meer over boxkleden! 

Naar boxkleden shoppen; waar moet je op letten?

Er bestaat een groot aanbod aan boxkleden, daarom is het nog een hele kunst om het juiste kleed te vinden. Kijk allereerst naar welke afmetingen je nodig hebt. Je zult dus eerst moeten weten welke box je aanschaft. De juiste afmetingen van het kleed zijn heel belangrijk. Koop je een te klein of te groot kleed, dan kan je baby eronder terechtkomen. Dat kan gevaarlijk zijn. Het volgende belangrijke aandachtspunt is dat het kleed een prettige dikte heeft en lekker zacht aanvoelt voor het babyhuidje. Extra tip: let erop dat het boxkleed goed uitwasbaar is. 

Tip: schaf minimaal twee boxkleden aan

Het is slim om niet één, maar minimaal twee boxkleden aan te schaffen. Als het ene kleed vies is, dan heb je altijd een reserve exemplaar, zodat je baby even goed op zijn of haar geliefde plekje kan liggen en spelen. Daarnaast is het handig om een extra kleed te hebben dat je als speelkleed kunt gebruiken op de grond. Zo maak je het afwisselend voor je kindje. Is je baby uitgekeken in de box, dan leg je hem of haar op de grond op het kleed. Ook is het praktisch om een boxkleed mee te nemen voor onderweg; als je bij iemand op visite gaat of als je op vakantie gaat. Je creëert dan gemakkelijk overal een lekker plekje voor je baby om te liggen. 

Wat zijn de beste materiaalsoorten?

Bij boxkleden kopen is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Je wilt voor je baby natuurlijk het beste van het beste. Het kleed moet lekker zacht aanvoelen, het moet dik genoeg zijn en ook nog eens goed uitwasbaar zijn. De meeste boxkleden hebben een vulling van polyester. Dat is een goede materiaalsoort, waarmee het kleed een ideale dikte krijgt. De buitenkant is daarentegen meestal gemaakt van zacht katoen, dat tegelijkertijd ook sterk is. Dit zorgt voor extra comfort. Ook een buitenkant van een combinatie van katoen en acryl of polyester is een goede optie. 

Baby’s Only | voor baby en babykamer

Combineer een boxkleed met boxbumpers

Je tovert de box voor je baby’tje helemaal om tot een zalig plekje, door niet alleen boxkleden aan te schaffen, maar door ook voor boxbumpers te zorgen. Boxbumpers zijn kussens die dienen als veilige en zachte boxomrander. Bij de meeste boxkleden kun je boxbumpers kopen in dezelfde stijl of in dezelfde kleur. Dit zorgt ervoor dat de box er ook nog eens prachtig uitziet. Je kunt eveneens kleuren en stijlen kiezen, die mooi staan binnen jouw woonkamer, waardoor de box een echte blikvanger wordt.